April 2010 - Allemaal in het gebouw! Print E-mail
Eindelijk zitten alle partners in het prachtige gebouw. Vanaf april 2007 hebben de scholen en de peuterspeelzaal lesgegeven en opvang verzorgd in noodlokalen en bijgebouwen op het Alpenpad en de Karpaten. Per 1 maart zitten de beide scholen, Weidevogels en De Venne, in het hoofdgebouw. Per half april zijn ook de kinderdagverblijven van Kinderopvang Purmerend en de groepen van stichting Odion gestart. De eerste activiteiten hebben alweer plaats gevonden;
  • Op  vrijdag 19 maart was er een sponsorloop. De kinderen van de beide scholen hebben in het kader van NL Doet, de vrijwilligersdag, gelopen om geld in te zamelen voor de snoezelruimte van Odion. Ondanks het miezerige weer was er een prima sfeer en is er heel hard en veel gelopen.
  • Op donderdag 1 april was er bij beide scholen het Paasfeest. Er is gegeten in de groepen en er was een paaspuzzeltocht. In de ochtend liepen de kinderen van De Venne en ’s middags die van Weidevogels.

Op het voetbal/basketbalveld na zijn alle speeltoestellen nu geplaatst. Ook zijn er hekken om het schoolplein geplaatst en zijn de parkeerplaatsen en fietsenrekken gerealiseerd. Er blijven nog een aantal dingen die nog niet helemaal werken, maar we kunnen zeggen dat het meeste nu toch aardig op orde is. Omdat alle groepen nog eerst even moeten wennen, hebben we gezamenlijk besloten om de school pas in oktober 2010 officieel te openen. Hierover volgt uiteraard nog meer informatie.

 

 

 
Januari 2010 - gebouw Print E-mail

Voor wie in de buurt woont van de school kan zien dat het nieuwe gebouw enorm vordert. Als het goed is, is eind januari de oplevering van het eerste deel, de schoolkant. De verhuizingen van de scholen, SKOP en Odion  zijn gepland, dus we hopen dat ook alles voorspoedig blijft verlopen. Diverse mensen van de verschillende partners hebben het gebouw al van binnen mogen bewonderen. En we vinden het allemaal erg mooi! Wat een prachtige kleuren en materialen. We zijn enorm blij dat we straks allemaal bij elkaar zijn en eindelijk kunnen samenwerken. Ook voor de bewoners is het wachten nu bijna voorbij.Door de vorst is de bestrating van het plein en de toegang tot het plein via de wijk wat in het gedrang gekomen. Deze week kunnen we zien dat ook daar weer hard aangewerkt wordt. Helaas wordt er weer vorst verwacht, maar wie weet valt dat wel mee.Kortom veel ontwikkelingen en het eind is in zicht!

 
december 2009 - kerst Print E-mail

Op woensdag 16 december hebben wij ons kerstfeest gevierd. Om te beginnen werd er in alle groepen een kerstmaaltijd genuttigd. Ouders en kinderen hadden lekkere hapjes gemaakt en deze meegenomen naar de groepen. Na de maaltijd was er een kerstmarkt. Op het plein van de pieklocatie aan Wales stonden allemaal gezellig verlichte kraampjes. Op de kraampjes lagen allerlei knutselwerken door de kinderen gemaakt in de klassen of bij de buitenschoolse opvang. Heel veel ouders en kinderen liepen rond om de gemaakte spulletjes te kopen. Ook was het mogelijk om een hapje of een drankje te nuttigen. Onder leiding van de stagiaire van het Prisma, Joyce, was er ook een heus kinderkoor, bestaand uit kinderen van alle groepen. Zij zongen samen meerdere kerstliedjes. Het was een gezellige drukte. Al met al een geslaagde avond.

 
december 2009 - Sinterklaas Print E-mail

Op vrijdag 4 december kwam Sinterklaas bij De Weide op bezoek. Het was droog en windstil dus we konden hem goed buiten ontvangen. Hij kwam met vier pieten aan in een Jeep. We zongen liedjes, deden dansjes en twee kinderen kregen een prijsje. Zij hadden geraden dat Sinterklaas in een auto zou aankomen.

Sinterklaas ging bij alle groepen, de peuters en het kinderdagverblijf op bezoek. Het was overal erg gezellig. Als laatste liep Sinterklaas over het plein langs de kinderen om afscheid te nemen en uit te zwaaien.

Het was een geslaagd feest, mede omdat het goed georganiseerd was door leerkrachten/leidsters en ouders van de Sinterklaascommissie. Commissie bedankt.

 
September 2009 Print E-mail

Op vrijdag 25 september hebben we met de hele school, kinderen van SKOP en cliënten en ouders van ODION het hoogtepunt gevierd van het hoofdgebouw. Ook bouwlieden, de architect en andere belangrijke personen stonden rondom de kinderen en de volwassenen. Als start zongen wij een gezamenlijk lied. Daarna heeft wethouder Berent Daan samen met vier kinderen een fles champagne tegen de school gegooid. Als afsluiting zongen wij nog een tweede lied.

Er waren ook toekomstige bewoners van Odion van de woonhuizen op de 2e en 3e verdieping. Zij kijken enorm uit naar hun huizen.

Op school kregen de kinderen kinderchampagne en een snoepje. Alle ouders en genodigden konden op het schoolplein ook nog wat drinken en eten.

 

 
Augustus 2009 Print E-mail
Active Image
  
De eerste schoolweek van het nieuwe schooljaar zit er op. De eerste schooldag hebben we afgesloten met het zingen van het schoollied. In de fotogalerij kunt u daarvan foto’s zien.
Het was voor iedereen spannend, want we zijn verhuisd. De Karpaten, waar we in april 2007 zijn gestart, is gesloten. De kleuters van beide scholen zijn verhuisd naar het Alpenpad, waar ook al de BSO (buitenschoolse opvang) De Hooiberg, de peuterspeelzaal Het Lieveheersbeestje en het kinderdagverblijf De Vlindertuin zaten. De groepen 3 t/m 8 van beide scholen zijn verhuisd naar Wales, het splinternieuwe piekgebouw. Alle groepen zijn ingericht en ook de TSO (tussen de middag opvang) en het halen en brengen van de BSO begint alweer vorm te krijgen.

De bouw van het hoofdgebouw vordert gestaag. Dat kunnen wij, nu we in het piekgebouw gehuisvest zijn, goed bekijken. De planning is nog steeds dat het schoolgedeelte van het hoofdgebouw februari 2010 wordt opgeleverd. Daarna volgen de andere delen. We houden u op de hoogte van de vorderingen en of de planning gehaald gaat worden. In de fotogalerij kunt u ook foto’s zien van het Alpenpad, het piekgebouw en de bouw van het hoofdgebouw.


 
Piekgebouw bijna af Print E-mail
Active Image
  Nog even en het piekgebouw is af. Nu al is te zien hoe mooi het gebouw al wordt. In de fotogallerij staan nog meer foto's mbt tot de bouw van ons piekgebouw.

 
November 2008 Print E-mail
eerste steen de weide 51108 mar0042    Eerste steenlegging piekgebouw door wethouder Daan met de kinderen.

5 November jongstleden was het zo ver. De eerste steen van het piekgebouw werd samen met kinderen van Brede School De Weide door wethouder Daan gelegd.
Als alles goed verloopt zal hier binnen een half jaar een mooi gebouw staan.

Na de steenlegging was het natuurlijk tijd voor gebak op de tijdelijke vestiging.     

 
Maart 2008 Print E-mail
de_beker
   
Op zaterdag 23 maart is er een basketbaltoernooi geweest. Eén team met leerlingen van de Venne en Weidevogels deed hier enthousiast aan mee. Na 3 keer te hebben gewonnen en1x gelijk te hebben gespeeld zaten we in de halve finale. Daar moesten we tegen "De Akker". Deze waren erg goed en wonnen dus ook. Bij de strijd om de 3de en 4de plaats moesten we tegen "De Delta". Hier wonnen we van met 4-3. dus dat betekende 3deplaats voor "De Weide" in de categorie benjamins!!! Wat een prestatie!!! Wij zijn apentrots.


Klik hier voor meer foto's! 

 

De voorbereidingen voor een gezamenlijk paasfeest zijn afgerond en in alle klassen verschijnen versieringen en wordt gesproken over Pasen. Op donderdag 20 maart zullen de kinderen van beide scholen in gemengde groepen (beide scholen door elkaar en leeftijden door elkaar) een spelcircuit doen. Daarna wordt in de eigen groep een paaslunch gehouden. In het volgende verslag leest u hierover meer.


Misschien heeft u in de krant al kunnen lezen dat de bouw van de nieuwe school meer geld is gaan kosten, waardoor de gemeenteraad opnieuw akkoord moet gaan geven. Aangezien ook de Woningcorporatie Wooncompagnie een partner is, moeten ook zij akkoord gaan met de verhoogde kosten. Helaas betekent dit weer een vertraging voor de bouw. De planning voor oplevering staat nu op december 2009.

 

Wij betreuren deze vertraging, maar hebben er helaas geen invloed op. Wij houden u op de hoogte.

 


 
Februari 2008 Print E-mail
Wat gaat de tijd snel. Het is alweer half februari en er komt alweer een vakantie aan, terwijl ik nog een stukje moet schrijven over de afgelopen periode en foto’s moet plaatsen van Sinterklaas en Kerst.

Hoewel dus al weer even geleden wil ik toch nog vermelden dat we een hele leuk Sinterklaas en Kerstfeest hebben gehad. Sinterklaas kwam aan in een rode sportwagen. Alle schoolkinderen en peuters van het Lieveheersbeestje stonden buiten in spanning te wachten. Toen Sint eenmaal gearriveerd was, ging hij natuurlijk met zijn pieten alle groepen rond. Dat was erg gezellig. Sint vond het heel erg gezellig op Brede School De Weide.

Tijdens het kerstfeest was er in de groepen van de scholen een heerlijke kerstmaaltijd met gerechten door ouders gemaakt. De kinderen hebben gesmuld. Direct daarna was er een kerstmarkt voor alle ouders van kinderen van de scholen, de peuterspeelzaal, maar ook voor buurtbewoners. Er was glühwein met lekkers en er werd van alles verkocht. De kinderen hadden allerlei mooie dingen geknutseld die door de bezoekers van de markt gekocht konden worden. Hoewel het best koud was op die avond, was het behoorlijk druk en vooral gezellig.

Na een heerlijke kerstvakantie kwamen alle kinderen weer gezond op school. Ook waren er bij beide scholen weer een flink aantal nieuwe leerlingen.
Januari en februari zijn op school altijd rustige maanden. Even geen feesten en weer gewoon  aan het werk. Basisschool de Venne had een project over gezondheid. De SRV wagen is toen op bezoek geweest en er werd een stukje met foto in het Noord-Hollands-Dagblad geplaatst.

Nu al bijna weer krokusvakantie. Op zaterdag 23 februari doen 7 kinderen van de Venne en Weidevogels mee met het scholentoernooi voor basketbal. Waarschijnlijk heb ik daar bij een volgend bericht weer foto’s van.


Klik op de foto's voor een vergroting!


{gallery}voortgang/feb2008{/gallery}
 
December 2007 Print E-mail

Het laatste bericht voor de website dateert van september 2007. Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en is er het nodige gebeurd. Alle kinderen zijn inmiddels gewend op de scholen, peuterspeelzaal “Lieveheersbeestje” en buitenschoolse Opvang “De Hooiberg”. Af en toe stromen er ook nieuwe kinderen in.

In oktober hebben we de kinderboekenweek spannend geopend met een verhaal over verdwenen sleutels en een heks. Omdat dit om half negen gebeurde, konden ook de ouders meegenieten.

In alle groepen wordt hard gewerkt met de Vreedzame School. De opstekers (complimenten) vliegen iedereen om de oren, want daar moeten we tenslotte mee oefenen. De kinderen vinden de lessen erg leuk en maken ook mooie werkjes. Op dit moment wordt er een gezamenlijke Vreedzame Schoollogo gekozen. Elke groep heeft een logo gekleurd of geknutseld (de peuters) en de mooiste wordt gekozen om in alle groepen en hallen op te hangen.

De voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest en het Kerstfeest zijn natuurlijk in volle gang. In januari krijgt u hiervan een verslag.

Klik op de foto's voor een vergroting!

{gallery}voortgang/dec2007{/gallery}


 
«StartPrev1234NextEnd»

Page 3 of 4