December 2010 - kerst Print E-mail
December 2010 - Kerstfeest op de Weide

Ook op Brede School De Weide is het kerst. Hoe dit bij iedereen gevierd is of gevierd wordt, kunt u in dit stukje lezen.

Op woensdag 15 december is er in de beide scholen kerstfeest gevierd. In alle groepen werd er gedineerd. Door ouders en kinderen waren er heerlijke gerechten meegenomen. Dit was zo heerlijk dat sommige kinderen er buikpijn van hadden. De klassen waren feestelijk versierd en veel kinderen hadden zich prachtig aangekleed.

Bij het Lieveheersbeestje is er op dinsdag14 en donderdag 16 december in de groepen kerst gevierd. De kinderen kregen poffertjes en een lekker toetje. Ook hier een feestelijk gebeuren.

Bij de Vlindertuin moet het kerstfeest nog plaatsvinden. In de komende week wordt er veel voorgelezen, veel gezongen en zullen de groepen een kerstlunch gaan houden.

Ook bij de Boomgaard is er natuurlijk aandacht voor kerst. Deze week is er bij drie groepen high tea en bij twee groepen een koffieochtend gehouden. Hierbij waren de ouders uitgenodigd. Zij hadden allemaal lekker dingen mee. De dag voor kerst worden er ook nog lekkere hapjes gemaakt voor de groepen.

 

Na het kerstdiner van de scholen was er een kerstmarkt voor alle partners van de Brede School. Iedere groep had er een kraampje om spullen te verkopen. Ook was er warme chocolademelk en glühwein.

Alle kinderen van klein tot groot hadden kerstknutselwerkjes gemaakt om te verkopen aan hun ouders of andere belangstellenden. Dit was een groot succes, want bij sommige kraampjes was er binnen een kwartier bijna niets meer over.

Ook al was het fris, het was gelukkig droog en er was een gezellige drukte.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een heel gezond, saamhorig en gelukkig 2011.

 
December 2010 – Sinterklaas Print E-mail

Op vrijdag 3 december kwam Sinterklaas met een tractor over de Melkweg aan bij de Brede School. Er waren wel 5 pieten bij. In de grote zaal werd hij welkom geheten door de beide scholen. Daar hebben we het speciale Sint-Weide-lied voor hem gezongen. Na dit welkom ging hij langs de klassen. Ook is hij nog bij de Vlindertuin en het Lieveheersbeestje geweest. Het was een gezellige dag en de kinderen en de Sint hebben genoten.

 
Geschiedenis Brede School De Weide Print E-mail

Tijdens de opening was er een slide show te zien van een stukje geschiedenis van de Brede School. Omdat vele ouders die niet hebben kunnen zien, zijn de foto's hiervan te zien in de fotogallerij.

 

 

 
Samenwerking binnen de Brede School Print E-mail

We zijn nu al een paar maandjes bezig en tussen alle partners begint de samenwerking op gang te komen. Wat gebeurt er zoal?

Odion heeft regelmatig op woensdagochtend een muziekdocente die in de centrale hal muziekles geeft. Elke keer mogen 6 leerlingen (drie van elke school) meedoen. Ze worden betrokken bij het maken van ritmes en dansen mee met de cliënten van Odion.

Het kinderdagverblijf maakt afspraken om gebruik te maken van de snoezelruimtes.

Tijdens het openingsfeest waren de hele dag bewoners aanwezig tijdens diverse workshops en tijdens de receptie. Tijdens de rondleidingen door Odion dagopvang waren er ook diverse ontmoetingen tussen leerlingen en ouders van school en cliënten van Odion.

 
21 Oktober - Opening Brede School De Weide Print E-mail

Eindelijk was het dan zo ver. Op 21 oktober 2010 werd de Brede School De Weide officieel geopend. We hadden de opening buiten gepland, maar de voorspellingen lieten dat niet toe. Met alle leerlingen, cliënten en bewoners van Odion en belangstellenden waren we zodoende in de speelzaal.

Wethouder Berent Daan opende de Weide, nadat hij ook Daniëlle Jonkhoff nog even het woord had gegeven. Daniëlle heeft jaren geleden de naam 'De Weide' bedacht voor het nog te bouwen pand.

Na het zingen van het schoollied en het onthullen van het schoollogo, gingen we alsnog naar buiten voor het oplaten van de ballonnen in de kleuren van het logo. Op dat moment was de lucht mooi blauw en was het een super mooi plaatje.

De kinderen van school hebben samen met bewoners en cliënten van Odion de hele dag workshops gehad. Dit was bijzonder geslaagd, mede dankzij de hulp van vele ouders, leerkraçhten, opa's en oma's, medewerkers van Spurd en dergelijke.

De kinderen van het kinderdagverblijf maakten van de gelegenheid gebruik om tussen de middag even op het springkussen te gaan.

's Middags kon er door iedereen in het hele gebouw rondgekeken worden. Met name Odion dagopvang en Odion Wonen waren zeer populair. De bewoners lieten dan ook trots hun huis zien.

Al met al een supergeslaagde dag!

 
Oktober 2010 - Feestweken de Weide Print E-mail

Woensdag 6 oktober startten de feestweken van Brede School De Weide. Op die woensdagochtend werd er door vier medewerkers een toneelstuk opgevoerd ‘Krokodil en het meesterwerk’. Iedereen genoot.

Op donderdag 7 en vrijdag 8 oktober werd er in alle groepen voorgelezen.

In de weken daarna werd er in alle groepen, ook bij het Lieveheersbeestje en de Vlindertuin, flink gelezen en geknutseld. Dit met het thema ‘De Weide’. Ook werden er verhalen verteld of voorgelezen van meneer Cees Bakker. Hij woonde als kind aan de Melkweg. Zijn vader was veehouder en hij mocht helpen bij alles wat hier mee te maken had. Op dinsdag 12 oktober kwam hij zelf op bezoek en hebben we in alle klassen verteld over zijn leven. Dit was een groot succes. Van alle werkjes zijn foto’s gemaakt en samen met de verhalen is dit in een heel mooi boekje verwerkt. Dit is in te zien op school.

 
September 2010 - Nieuw schooljaar Print E-mail

Het vorige schooljaar was op vrijdag 9 juli afgesloten met het zingen van het schoollied. Hoewel het snikheet was, was er enorm veel belangstelling van ouders. Wat verder bijzonder was dat, nu we allemaal in één gebouw zitten, niet alleen de schoolkinderen er waren, maar ook cliënten van Odion en enkele leidsters van de Kinderopvang. Er was een sfeertje om kippenvel van te krijgen!


Op 23 augustus zijn de basisschoolleerlingen weer begonnen. De cliënten en leidsters van Odion vonden het maar wat gezellig dat wij er weer waren. Het was namelijk erg stil in het gebouw. Odion is namelijk de hele vakantie geopend. Ook de BSO (buitenschoolse opvang) is een gedeelte van de schoolvakantie open geweest. En natuurlijk was er weer Purvak in ons gebouw. Op enkele dagen waren er baby's, peuters, kinderen van de BSO en uit de wijk en cliënten van Odion aanwezig bij de Purvak. De kleintjes lagen heerlijk met hun leidsters op het springkussen. Brede School de Weide wordt steeds meer één geheel!


In oktober vieren wij de officiële opening. Wij houden u op de hoogte!

 
Juni 2010 - WK voetbal Print E-mail
Vandaag hebben we door de hele school voetbal gekeken. Dat was nog even een klus, want we hebben geen tv aansluiting. Met diverse digitennes en het internet hebben we toch allemaal de wedstrijd kunnen zien. Zelfs de kleuters, peuters en enkele cliënten van Odion hebben in de grote hal gekeken. Heel veel kinderen waren mooi gekleed en ook konden enkel fufuzela's niet ontbreken.
 
Avondvierdaagse scholen Print E-mail
Wat een avondvierdaagse dit jaar. Maandag een prachtige dag boven verwachting. Dinsdag afgelast vanwege het onweer en gisteren de wolkbreuken. Voor vanavond is het afwachten. De weersverwachting is niet echt goed, maar we hopen dat het meevalt. Als het niet doorgaat hoeven de kinderen niet in te zitten over medailles. Die worden dan morgen op school uitgedeeld. Maar we hopen natuurlijk dat iedereen de laatste avond kan lopen.
Gelukkig hebben we de laatste avond met één klein buitje kunnen aflopen. Na afloop werden de medailles, een bloem namens de Weide en vele andere cadeautjes aan de lopertjes gegeven. Avondvierdaagse 2010 toch nog goed afgelopen!
 
April 2010 - Sportdag scholen Print E-mail

Maandag 25 april was een prachtige dag. Het zonnetje scheen, de temperatuur was goed en we hadden sportdag. Mart en Joey, de stagiaires gymnastiek, hadden als afstudeeropdracht het organiseren van een sportdag gekozen. In de ochtend konden de groepen 3 t/m 8 allerlei spelletjes doen en waren er diverse clinics (flagfootbal, volleybal, hockey, e.d.) waarop ze hadden mogen inschrijven. De kinderen van de drie scholen, Prisma groep 8, Venne en Weidevogels, waren door elkaar gemixt. Bij de spelletjes deden ze wedstrijdjes tegen andere groepjes.

’s Middags kwamen de kleuters. Ook zij konden allemaal spelletjes doen.

De hele dag was heel geslaagd. Leerkrachten en hulpouders waren enorm enthousiast. Gelukkig de beide docenten van Mart en Joey ook, dus we hopen dat ze zullen slagen!

 
April 2010 - Feestelijk aan Tafel Print E-mail

Op woensdag 21 mei heeft onze Brede School met de basisscholen meegedaan aan ‘Feestelijk aan Tafel’. Alle basisschoolleerlingen van Purmerend hadden een stukje tafelkleed versierd en met de tafelkleden gingen zij naar de binnenstad van Purmerend. Daar stonden allemaal marktkramen waarop de tafelkleden moesten worden gelegd. De kleden moesten ter plekke aan elkaar worden genaaid. Met de totale lengte wilde Purmerend 600 jaar in het Guinness book of Records komen. Gelukkig kon notaris Schmall contstateren dat dit gelukt is.

Terwijl we daar stonden hadden de kinderen van de feestcommissie versnaperingen gehad om op te eten. Ook zongen alle 6000 kinderen samen het lied “Purmerend Rocks”.  Even ging het druppelen, maar voor de rest bleef het droog. We moesten ook best lang wachten, maar de kinderen hebben zich prima gehouden. Bij terugkomst bleek dat bijna alle kinderen het als heel leuk hebben ervaren.

Klik hier voor het journaal op RTV Noord Holland, waar juf Gerda van Weidevogels het laatste stukje tafellaken aan elkaar naait.

 
«StartPrev1234NextEnd»

Page 2 of 4