December 2010 - kerst Print E-mail
December 2010 - Kerstfeest op de Weide

Ook op Brede School De Weide is het kerst. Hoe dit bij iedereen gevierd is of gevierd wordt, kunt u in dit stukje lezen.

Op woensdag 15 december is er in de beide scholen kerstfeest gevierd. In alle groepen werd er gedineerd. Door ouders en kinderen waren er heerlijke gerechten meegenomen. Dit was zo heerlijk dat sommige kinderen er buikpijn van hadden. De klassen waren feestelijk versierd en veel kinderen hadden zich prachtig aangekleed.

Bij het Lieveheersbeestje is er op dinsdag14 en donderdag 16 december in de groepen kerst gevierd. De kinderen kregen poffertjes en een lekker toetje. Ook hier een feestelijk gebeuren.

Bij de Vlindertuin moet het kerstfeest nog plaatsvinden. In de komende week wordt er veel voorgelezen, veel gezongen en zullen de groepen een kerstlunch gaan houden.

Ook bij de Boomgaard is er natuurlijk aandacht voor kerst. Deze week is er bij drie groepen high tea en bij twee groepen een koffieochtend gehouden. Hierbij waren de ouders uitgenodigd. Zij hadden allemaal lekker dingen mee. De dag voor kerst worden er ook nog lekkere hapjes gemaakt voor de groepen.

 

Na het kerstdiner van de scholen was er een kerstmarkt voor alle partners van de Brede School. Iedere groep had er een kraampje om spullen te verkopen. Ook was er warme chocolademelk en glühwein.

Alle kinderen van klein tot groot hadden kerstknutselwerkjes gemaakt om te verkopen aan hun ouders of andere belangstellenden. Dit was een groot succes, want bij sommige kraampjes was er binnen een kwartier bijna niets meer over.

Ook al was het fris, het was gelukkig droog en er was een gezellige drukte.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een heel gezond, saamhorig en gelukkig 2011.