September 2007 Print E-mail

Brede School De Weide is een feit! Op maandag 20 augustus zijn peuterspeelzaal Het Lieveheersbeestje, buitenschoolse opvang De Hooiberg, TMO, oecumenische basisschool De Venne en openbare basisschool Weidevogels feestelijk en beweeglijk geopend. Het plein was versierd met vlaggetjes en ballonnen en vele fietsen en karren stonden klaar om te worden gebruikt. Dit deden de kinderen natuurlijk graag tijdens het extra lange buitenspelen. Samen met gymjuf Sabrina werd een dansje ingestudeerd op het kersverse Brede Schoollied. Dit werd om 15.00 uur aan de ouders gepresenteerd.

Aansluitend kon iedereen nog even blijven om elkaar te leren kennen. In de rest van de week zijn er vele activiteiten gedaan. De eerste reken-, taal- en leeslessen en natuurlijk ook kennismakingsspelletjes en activiteiten. Gelukkig was het bijna de hele week mooi weer, dus werd er ook regelmatig gespeeld met de supergrote gezelschapsspelletjes en de karen.

In de komende twee weken gaan alle groepen, van peuters tot groep 8, van start met het eerste blok van De Vreedzame School. In het eerste blok wordt er kennisgemaakt met wat de Vreedzame School betekent, worden de eerste regels en afspraken gemaakt, maar vooral ook besproken dat we samen een fijne school willen maken en hoe we dat willen doen. We houden u via de website op de hoogte.

Klik op de foto's voor een vergroting!

{gallery}voortgang/sept2007{/gallery}