De voortgang


Afsluiting nieuwsberichten Print E-mail

De website Brede School De Weide is in 2007 opgezet om toekomstige bewoners van de wijk Europa te helpen bij het vinden van een school en kinderopvang. Daarnaast ook om hun op de hoogte te stellen van de ontwikkeling van de Brede School en de visie, missie, samenwerking en partners bekend te maken.

Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is De Weide op de kaart gezet. Het doel van de website is zodoende bereikt!

Toch willen wij deze website laten bestaan; voornamelijk als zoekmachine voor ouders en andere geïnteresseerden en als  handige plaats waar alle gegevens van de partners verzameld staan. Wij zullen vanaf heden echter geen nieuwsberichten, foto's en nieuwsbrieven meer plaatsen. Hiervoor moet u op de sites van de verschillende partners zijn.

 
Project natuur verandert met de bewoners krantenartikel Print E-mail

Een stukje uit de krant over het project ‘Natuur verandert met de
bewoners’ en de ontwerpen die de kinderen hebben gemaakt. Geplaatst in het Gezinsblad onder het kopje Club Welzijn.

 
Juni 2012 Print E-mail

Na alle vakanties, vrije dagen, schoolreisjes en werkweken zijn de beide scholen aan hun laatste maand begonnen. Men is al weer bezig met de afscheidsmusicals. Ook de kinderopvang is al weer bezig met het plannen van een zomerfeest. Odion kan gelukkig met het mooie weer lekker buitenlopen, zij zijn regelmatig te zien in de wijk.

De kooi gonst ook van de activiteit. Grote en kleine buurtbewoners zijn hier regelmatig aan het voetballen en spelen.

De school is nu zo'n twee jaar in het gebouw en alle lokalen zijn inmiddels bezet. Bent u geïnteresseerd in het reilen en zeilen van alle partners, dan bent u van harte welkom. U kunt contact opnemen met de partners, te vinden op deze website.

 

 
Maart 2012 Print E-mail
Maart 2012
Het project ‘Muziek en Dans’ is voorbij. Wat hebben we veel muziek gemaakt en gehoord met z’n allen. De start was al erg muzikaal. Op het grote plein gingen we in twee groepen dansen onder leiding van de gymnastiekstagiaires. Eerst de groepen 5 t/m 8 en daarna de groepen 1 t/m 4 met daarbij peuters en ook cliënten van Odion. De laatste groep deed onder andere de ‘chi chi wa wa’ dans, een geweldig gezicht om alle kinderen te zien dansen. De weken daarna is er van alles gebeurd; er zijn diverse bezoekers geweest, er zijn huiskamerconcerten gegeven (ouders en kinderen speelden thuis in de buurt voor groepjes leerlingen), de muziekdocente van Odion, Betty, heeft muziekbijeenkomsten gehouden, er zijn diverse muzieklessen geweest, er zijn muziekinstrumenten en andere knutselwerken gemaakt en zo kan ik nog wel doorgaan. Als afsluiting was er donderdagavond een inloopavond, waarvoor heel veel belangstelling was. In allerlei groepen werd een optreden gedaan en er was veel te zien. In de centrale hal was zelf een optreden van de groep “Purple”. We kunnen weer een geslaagd gezamenlijk project afsluiten!
 
Februari 2012 Print E-mail

En dan is het zomaar weer 2012. De Brede School groeit en groeit en de activiteiten ook. We zijn druk bezig met het voorbereiden van het gezamenlijke project “Muziek en Dans” waarin weer allerlei activiteiten in en buiten de groepen worden gedaan met veel geluid. Alle partners doen hier aan mee!

Vandaag is het feest bij de beide scholen. De Venne viert carnaval en Weidevogels viert de verjaardagen van alle juffen in één keer. Er zijn heel veel verklede kinderen en iedereen is aan het genieten.

Nog een weekje en dan zijn de scholen een hele week vrij; krokusvakantie. Op maandag 5 maart gaat iedereen weer fris beginnen.

 
«StartPrev12345678NextEnd»

Page 1 of 8